Svar på almindelige spørgsmål om VOLTEX-vandtætning
Tørrer VOLTEX ud, efter at den er blevet hydreret?
Nej. VOLTEX tørrer ikke ud efter at være blevet hydreret i en underjordisk vandtætningsinstallation. VOLTEX vil, når den en gang er hydreret, forblive fugtig, selvom fugtindholdet i den nærliggende jord reduceres. Det er fordi VOLTEX er blevet tvangstørret ved 330°C ned til et 8% bundet fugtindhold fra det naturlige 25-30%. Derfor har VOLTEX stor samhørighed med vand, og når den først er bundet sammen, frigøres fugten ikke.
Vil VOLTEX kunne bruges i meget saltholdig jord i kystområder?
Ja. Der er fremstillet en speciel Volclay-bentonit, VOLTEX-CR (forureningsafvisende), som er velegnet til jord med høje saltkoncentrationer, som det er tilfældet i kystområderne. VOLTEX-CR er også bestandigt over for andre industrielle kemikalier, som måtte findes i jorden. En enkel test af grundvandet på byggepladsen vil kunne afgøre, om VOLTEX eller VOLTEX-CR er mest velegnet til det specifikke projekt.
Skal VOLTEX hydreres straks efter tilfyldning?
Nej. VOLTEX behøver ikke blive fuldt hydreret ved installationen. Ligesom de fleste andre vandtætningsmembraner, vil Volclay forblive inaktivt, indtil det kommer i kontakt med vand. Når vandet kommer i kontakt med VOLTEX, vil den straks hydreres og danne en barriere med meget lille gennemtrængelighed.
Er det nødvendigt at støbe et arbejdsbetonlag, når VOLTEX skal bruges til bjælker?
Nej. I de fleste tilfælde vil det ikke være nødvendigt med et arbejdsbetonlag. Årsagen er, at VOLTEX ikke behøver at klæbe for at fungere som vandtætningsmembran. Husk at et arbejdsbetonlag som regel er lavet af en svag betonblanding, der ofte revner. Derfor vil vandtætningsmembranen ikke klæbe til den strukturelle bjælke, men til arbejdsbetonlaget, som jo typisk er lavet af en svag betonblanding, og derfor har tendens til at revne. VOLTEX er også robust nok til at klare normal byggepladstrafik og vil modstå al slags vejr.
Kan VOLTEX bruges til skelkonstruktioner?
Ja. Volclay vandtætningssystemerne er ideelle til bagsiden af skelkonstruktioner. Man skal simpelthen påføre VOLTEX på den tilbageværende væg og hælde betonen i en enkeltsidet form. Typiske anvendelser omfatter sammenhængende og overlappende betonpæle, spunsvægge, sprøjtebeton, stabiliserede jordvolde og understøttede fundamenter.
Hvor hurtigt kan VOLTEX installeres efter at betonen er fyldt på?
VOLTEX vandtætningssystemer kan lægges på betonen, så snart formene er fjernet. Der er ingen 7-28 dages venteperiode, så arbejdet kan gøres færdigt hurtigere og projektet kan fremskyndes tidsmæssigt.
Kan VOLTEX installeres i frostvejr?
Ja. I modsætning til de fleste selvklæbende og væskepåførte vandtætningsmembraner kan VOLTEX installeres, selvom temperaturerne er under frysepunktet. Det gør det muligt at fortsætte arbejdet i vintermånederne, så det kan gøres færdigt som planlagt.
Giver CETCO garanti?
Ja. CETCO giver ikke kun en produktgaranti, der understøttes af tredjepartscertifikat, men tilbyder også en installationsgaranti. Den typiske garantiperiode er fra et til ti år. For at få udstedt en systemgaranti skal entreprenøren købe VOLTEX direkte fra CETCO og have modtaget træning af en CETCO-manager. Det skal være tilladt, efter CETCO-managerens skøn, at gennemføre regelmæssige eftersyn. En anden betingelse er, at der er anvendt Waterstop-RX i alle relevante betonstøbeskel. Hvis et præfabrikeret dræningssystem er nødvendigt (type C-konstruktion), skal Voldrain ICD desuden være installeret for at fuldende enkeltkildeansvaret. Kontakt CETCO for yderligere oplysninger og information om tilgængelighed i dit område.